Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

24/05/2024

Проект рішення від 24.05.2024 «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Старосамбірської міської ради»

ПРОЕКТ

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

32  сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

від __ _____ 2024р.                               м. Старий Самбір                          №200***       

 

Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Старосамбірської міської ради

 

Керуючись Законом України  “Про місцеве самоврядування в Україні”,  Податковим кодексом України № 2755-УІ від 02.12.2010 року із змінами та доповненнями та Бюджетним кодексом України, Старосамбірська міська рада

 

ВИРІШИЛА :

 

1. Встановити з 01 січня 2025 року ставку туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та 1,0 відсоток- для в`їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за добу тимчасового розміщення.

2. Затвердити Положення про туристичний збір згідно додатку №1.

3. Оприлюднити рішення в засобах масової інформації або в інший можливий спосіб.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва.

5. Рішення №597 від 08.07.2021 визнати таким, що втратило чинність.

6. Рішення набирає чинності з 01 січня 2025 року.

 

 

 

Міський голова                                                                      Ігор ТРУХИМ

 

 

Додаток 1

до рішення ___ сесії 8 скликання

Cтаросамбірської міської ради

від ____________№______

ПОЛОЖЕННЯ
про туристичний збір

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ.

Туристичний збір - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Туристичний збір встановлюється на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Податкового Кодексу України (ст. 268 Розділ XII).

 

2. ПЛАТНИКИ ЗБОРУ.

Платники збору визначаються п. 268.2. ст. 268 Податкового кодексу України.

 

3.СТАВКА ТА БАЗА СПРАВЛЯННЯ ЗБОРУ.

3.1. Ставка встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та у розмірі 1,0 відсотка - для в'їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

3.2. База справляння збору визначена у п.268.4. ст. 268 Податкового кодексу України.

 

4. ОСОБЛИВОСТІ СПРАВЛЯННЯ ЗБОРУ

4.1. Справляння збору здійснюється податковими агентами відповідно вимог п.268.5, гі. 268.6 Податкового кодексу України.

 

5.ПОРЯДОК СПЛАТИ ЗБОРУ

5.1. Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується до міського бюджету щоквартально, у визначені для квартального звітного (податкового) періоду строк.

5.2. Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов'язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в ДФС України за місцезнаходженням підрозділу.

5.3. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

 

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Відповідальність за правильність обчислення, повноту утримання, своєчасність перерахування туристичного збору до бюджету покладається на:

а)  адміністрацію готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортних закладів;

б)  квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в)  юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які уповноважуються міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

 

7. КОНТРОЛЬ.

              Контроль за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю сплати туристичного збору здійснюють територіальні органи ДПС України.

 

 

         Секретар міської ради                                            Ігор ЖУК

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення