Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

12.06.2024 14:40

У селі Страшевичі відкрили Алею слави

66698a91c78c1__1-6.jpg

Адреса проведення події: вул. Лесі Українки


Герої, які назавжди в наших серцях: у Страшевичах відкрили Алею слави.

У центрі села Страшевичі, у неділю, 9 червня, відкрили  Алею Слави загиблим Героям. Священники освятили меморіал. І відтепер увіковічнені імена місцевих військовослужбовців, які віддали своє життя заради майбутнього кожного з нас, нагадуватимуть про ціну нашого сьогодні на своїй землі та успішного майбуття.

Василь Вовк. Ярослав Баршівський. Микола Грім. Микола Мажура. Андрій Гриб. Андрія Слопак. Петро Ворик.

Ці мужні чоловіки хотіли жити, вони мали безліч життєвих планів і мрій. Та найосновніше чого хотіли – бачити вільну від окупанта Україну. Тому пішли її боронити.

Цього недільного дня присутні схилили голови під час хвилини пам’яті та молились на молитовній відправі. Словами подяки перед батьками, дружинами та рідними Героїв виступили секретар міської ради Ігор Жук, а також місцевий староста Микола Ляхович.

«Пам’ятати Героїв – то наш святий обов’язок. Ціною свого життя захистили нашу свободу та незалежність. І на могили, і до Алеї слави будуть приходити діти на виховні години та довідатись більше про тих, хто захищав нашу Державу. Ми памятаємо наших Героїв, ми хочемо, щоб їхнім рідним було бодай натрошки легше на душі,  в міру можливостей готові їм допомагати», – каже Страшевицький староста Микола Ляхович.

Матеріал підготувала Кузьмин Марія

 

Vovk.jpg