Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

01.01.2024 14:11

Старосамбірська громада відзначила 115-у річницю Степана Бандери

6592ac6bdae4d__IMG_0386.JPG

1 січня у Старому Самборі відзначили 115-у річницю з дня народження керівника Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери.

На площі біля пам’ятника провідника української нації відбулася спільна молитва за Україну та громадське віче.

Біографія Степана Бандери - це історія незламності. Тюрми, концтабори, переслідування - це все було в його житті. Проте, він ніс свої переконання з гордо піднятою головою.  На прикладі Бандери виросло нове покоління, яке пішло у бій з новою московською ордою, - прозвучало на віче.

1 січня 1909 року у с. Старий Угринів Калуського повіту в сім’ї греко-католицького священика народився майбутній провідник ОУН Степан Бандера. У юності Степан був членом Пласту, Організації вищих класів українських гімназій, Ук­раїнської військової організації, входив до Групи Ук­раїнської націоналістичної молоді.

Степан Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус «Борець за незалежність України у ХХ сторіччі».