Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

19.01.2024 12:43

У міській раді зустрілися з сім’ями загиблих Героїв

65aa5348e8135__IMG_20240118_110031.jpg

Зустріч з родинами загиблих Героїв було ініційовано Старосамбірською міською радою та управлінням соціального захисту по питання створення Алеї пам’яті Героям.

18 січня батьки та дружини загиблих Героїв обговорили разом з представниками влади питання з якими стикаються в повсякденні родини наших Героїв.

Секретар міської ради Ігор Жук у своєму зверненні до родичів загиблих Героїв зазначив, що немає жодного слова, яке зможе зменшити біль тяжкої втрати. Наступні покоління мають пам’ятати про подвиг наших Героїв, і саме матерям та дружинам важливо, щоб пам'ять про їхніх дітей та чоловіків жила, адже вони віддали найцінніше – власне життя заради нас і України.

На війні щодня гинуть українські військові. Це достойні і мужні чоловіків, воїнів, які боронили Україну від російської навали і віддали за це свої життя. Їх звитяга безцінна. Про неї має пам'ятати кожен.

Усі присутні на зустрічі висловили свої думки та пропозиції, щодо створення у Старому Самборі алеї пам’яті Героям. Додатково обговорили технічні питання, що стосуються оформлення стендів на яких буде розміщена інформація про кожного воїна, де і коли загинув, підрозділи, у яких служив, його фотопортрет та ін.

Також на зібранні дружини загиблих воїнів Соломія Никель та Бойко Леся розповіли про збір підписів під петиціями до Президента України про присвоєння звання Героя України посмертно.

Звертаємося до небайдужих мешканців громади підтримати збір підписів.

Посилання на петицію про присвоєння звання Герой України (Посмертно), захиснику, солдату, військовослужбовцю Збройних сил України Никелю Івану Івановичу.

Посилання на петицію про присвоєння звання Герой України (Посмертно), загиблому військовому солдату 77 аеромобільної бригади ДШВ Бойко Олександру Павловичу.

IMG_20240118_110001.jpg IMG_20240118_110022.jpg