Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

29.01.2024 17:07

Відбувся фестиваль для внутрішньо переміщених українців

65b7bf9d625a9__7-3-1024x768.jpg

«Наші традиції – наша зброя»: у Старому Самборі провели фестиваль для внутрішньо переміщених українців.

Під завершення Різдвяного часу в Старому Самборі провели фестиваль, який об’єднав у собі традиції свят зимового циклу:  свята Андрія, Святого Миколая та Святого вечора й Різдва. На нього запросили внутрішньо-переміщених осіб, які через війну проживають у Старосамбірській громаді. 

«Дорогі жителі Старосамбірської громади, я так до вас звертаюся, хоча знаю, що тут присутні люди з різних областей України, де точаться бойові дії. Ми живемо у часі війни, на жаль, багато людей втратили свої домівки. Ми є всі єдині, ми – українці. Хочемо, щоб на цьому заході ви емоційно відпочили, хочемо, щоб у нашій громаді вам було комфортно. Будемо працювати над тим і надалі, щоб ви менше відчували той біль, якого зазнали. Дякую  партнерам – Міжнародній організації з міграції за співпрацю, у нас є багато хороших напрацювань. Дякую міжнародним інституціям, які активно працюють, щоби допомагати нашій державі у цей важкий час», –  сказав у вітальному слові голова територіальної громади Ігор Трухим та побажав присутнім у залі людям  – місцевим та внутрішньо-переміщеним гарного недільного відпочинку.

«Мета заходу покращити соціальну згуртованість шановних ВПО та місцевих людей, аби вони краще розуміли одні одних. Я приємно вражена цим вечором. Я бачила сльози у місцевих людей, коли зі сцени говорила людина зі Запоріжжя, я бачила захоплення внутрішньо-переміщених людей, коли про Україну говорили мовою звичаїв місцеві люди.  Все вдалося! Ми проводимо заходи по різних громадах, але Старосамбірська обрала чудовий формат», – прокоментувала нашому сайту Анастасія Куцак, представниця Міжнародної організації з міграції, за підтримки якої і відбувався фестиваль.

Голос Прикарпаття, Марія Кузьмин.

1-19-1536x864.jpg 5-7-1536x864.jpg 8-4-1536x864.jpg