Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

22.03.2024 11:04

Любиш дитину – візьми її у родину

65fd4a45d3b12__patr4-1024x575.jpg

Сьогодні найбільше потребують родинного затишку діти, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Найкращим результатом є – патронатна сім’я! Що це за форма влаштування дітей та що про неї треба знати. Для більш детального ознайомлення з формами сімейного виховання дітей, які опинилися в складаних життєвих обставинах, можна дізнатись у службі у справах дітей Старосамбірської міської ради.

«Кожна дитяча доля, особливо тих, хто залишився без рідних батьків, – нелегка. Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу, в сім’ї громадян. Багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити у себе і зрозуміти, що вони такі ж, як і інші. Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Тут вихід є – різні форми сімейного виховання, що пропонує держава: опіка (піклування), прийомні сім’ї та будинки сімейного типу». В службі у справах дітей можна ознайомитись  з відмінностями цих форм влаштування дітей та дізнатись про  послуги патронату над дитиною.

 «Надання послуг з патронату над дитиною – це професійна послуга та різновид тимчасової зайнятості, оскільки здійснюється сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя, а відповідно зараховується до стажу. Крім того, за свою роботу патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення, соціальну допомогу на утримання та виховання дитини». Тому запрошуємо всіх бажаючих стати патронатними вихователями. Не дозволимо у нашій громаді поширитись соціальному сирітству.


Служба у справах дітей Старосамбірської міської ради,  кабінет 103.