Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

01.05.2024 10:37

Відбувся тренінг адміністраторів системи електронного документообігу

6631f2ab82870__udoskonalennya-navychok-administruvannya-systemy-elektronnogo-dokumentoobigu-dlya-gromad-lvivshchyny-provely-treningy-2.webp

Локальні адміністратори системи е-документообігу територіальних громад Львівської області взяли участь у навчаннях,  задля забезпечення максимальної ефективності процесу супроводу та адміністрування системи.

Проаналізувавши роботу територіальних громад Львівщини у СЕД управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА зауважили, що існує потреба у вдосконаленні знань та навичок саме локальних системних адміністраторів, які у свою чергу, зможуть правильно та ефективно організувати процес ведення електронного документообігу у своїй громаді. З цією метою провели опитування щодо найбільш поширених проблем, які виникають при роботі та адмініструванні системи. 

Зважаючи на це, управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної військової адміністрації провели 6 тренінгів, до яких долучилися 55 учасників з 51 територіальної громади Львівщини, що працюють в системі електронного документообігу та виконують функції адміністратора та реєстратора системи. Від Старосамбірської міської ради участь у тренінгу взяв начальник загального відділу Юрій Леус.

Впродовж трьох днів адміністраторів СЕД навчали основним аспектам налаштування системи, зокрема:

  • Створення користувача СЕД та призначення на посаду;
  • Створення та налаштування журналів, томів журналів;
  • Створення та налаштування виду документа;
  • Робота з організаційною структурою;
  • Робота з функціоналом «Обмін документами»;
  • Створення шаблонів. 

«В цілому, наша мета полягає не лише у впровадженні технологічних рішень, а й у підтримці громад у їхньому цифровому розвитку. Ми розуміємо, що успіх цифрових ініціатив залежить від комплексного підходу та партнерства між різними зацікавленими сторонами. Ми вдосконалюємо програми супроводу, спрямовані на навчання та обмін досвідом з громадами у використанні цифрових технологій», – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Максим Столярчук.

Додамо, що впровадження електронного документообігу в територіальних громадах Львівщини сприяє підвищенню якості управління та утворенню цілісної електронної системи документообігу області. Окрім цього перевагами е-документообігу є:

- Можливість додавання в документ, крім тексту, мультимедійних даних;

- Можливість використання заздалегідь заготовлених форм;

- Висока швидкість передачі інформації за великою кількістю адрес;

- Економія паперу;

- Висока компактність архіву;

- Висока швидкість пошуку і одержання інформації;

-Можливість захисту документів від несанкціонованого доступу та розмежування прав доступу співробітників до інформації;

-Економія коштів, призначених для купівлі копіювально-розмножувальної техніки та витратних матеріалів на неї, оплати служб поштової доставки.