Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

07.06.2024 15:01

Відбулися громадські слухання містобудівної документації нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу

М_р-1024x768-756x321.jpg

06 червня 2024 року відбулися громадські слухання щодо розгляду та врахування громадських інтересів при розробленні містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку «Детальний план території земельної ділянки (кадастровий номер 4625185500:12:002:0094), яка перебуває в оренді ТзОВ «ЮСЕНКО НАДРА», для нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області за межами населеного пункту с. Кобло».

За результатами слухань було вирішено підтримати і схвалити проектне рішення детального плану території. А також рекомендувати до затвердження містобудівну документацію: «Детальний план території земельної ділянки (кадастровий номер 4625185500:12:002:0094), яка перебуває в оренді ТзОВ «ЮСЕНКО НАДРА», для нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області за межами населеного пункту с. Кобло» з врахуванням пропозиції та зауваженнь у випадку їх надходження до завершення процедури обговорення.

 


Додатки:

Посилання на відеозапис: https://youtu.be/4mf75RfhLEA

ПРОТОКОЛ №2 громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів при розробленні містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку «Детальний план території земельної ділянки (кадастровий номер 4625185500:12:002:0094), яка перебуває в оренді ТзОВ «ЮСЕНКО НАДРА», для нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області за межами населеного пункту с. Кобло»

м. Старий Самбір                                     06 червня 2024 року.    

Місце проведення громадських слухань – малий зал засідань Старосамбірської міської ради по вул. Л. Галицького, 40, м. Старий Самбір, Самбірський район, Львівська область.     

Метою проведення громадського обговорення є інформування громадськості та врахування громадських інтересів при розробленні містобудівної документації відповідно до ст.19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження порядку проведення громадських слухань» та звіту про стратегічну екологічну оцінку даної містобудівної документації. 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  • Обрання головуючого, секретаря громадських слухань та лічильної комісії.
  • Затвердження порядку денного громадських слухань, обговорення містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку.
  • Підбиття підсумків громадських слухань з урахуванням пропозицій і зауважень.

Присутні:

Розробник – головний архітектор проекту Мельник Наталія Ігорівна, представник ТзОВ «ЮСЕНКО НАДРА» (на зв’язку в режимі відеоконференції)

Представники громадськості та представники Старосамбірської міської ради відповідно до додатку до протоколу.

За результатами розгляду порядку денного було вирішено:

Обрати головою слухань – Мартич М. І.

Секретарем слухань – Леуса Ю. О.    

Лічильна комісія – Блюсович В.В., Лесик М. С.

СЛУХАЛИ:

      Секретар громадських слухань Леус Ю.О. інформував присутніх про те, що дана містобудівна документація та Звіт про стратегічну екологічну оцінку (далі – Звіт про СЕО), розроблені ТзОВ «Карпати Арх-Проект», головний архітектор проекту Мельник Наталія Ігорівна.

Також, зазначено, що міська рада проводить громадські слухання по розробленій містобудівній документації -детальному плану території, відповідно до Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України   №555 від 25 травня 2011.

Відповідно до опублікованого оголошення на сайті Старосамбірської міської ради https://sts-gromada.gov.ua/news/149056-povidomlennia-pro-opriliudnennia-projektu-dokumenta-derzavnogo-planuvannia-ta-zvitu-pro-strategicnu-ekologicnu-ocinku-vid-22 від 22 травня 2024 року про проведення громадських слухань щодо даного детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку, зауважень та пропозицій в письмовій та усній формі по даному питанню не надходило.   

ВИСТУПИЛИ:

      Розробник (ТзОВ «Карпати Арх-Проект») - головний архітектор проекту Мельник Наталія Ігорівна, яка ознайомила присутніх з розробленим детальним планом території, а також зазначила, що містобудівна документація відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та іншим нормативно-правовим актам чинного законодавства.

Детальний план території розробляється для нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області, за межами населеного пункту с.Кобло.

Земельна ділянка для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організації займає площу 0,3855 га. В східній частині земельної ділянки передбачається розташування генераторної установки-контейнера, комплексної трансформатоної підстанції напругою 10/0,4 кВ, протипожежної ємності та автостоянки. Далі на захід пропонується розташувати: вхідну гребінку, площадку газосепаратора, площадку вузлів регулювання та обліку газу та дренажну ємність. Генераторна установка на попутному нафтовому газі призначена для вироблення електроенергії з подальшою можливістю використання для власних потреб та постачання електричної енергії стороннім споживачам на ринку електричної енергії України, особливо в умовах значного дефіциту електроенергії в зв'язку зі збройною агресією російської федерації.  

За результатом проведеного громадського слухання,

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати і схвалити проектне рішення детального плану території.

2. У разі надходження пропозицій та зауважень до завершення терміну процедури обговорення врахувати їх в містобудівній документації та у звіті про стратегічну екологічну оцінку у випадку відповідності чинному законодавству.

3. Рекомендувати до затвердження містобудівну документацію: «Детальний план території земельної ділянки (кадастровий номер 4625185500:12:002:0094), яка перебуває в оренді ТзОВ «ЮСЕНКО НАДРА», для нового будівництва газогенераторної установки на території Страшевицького старостинського округу Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області за межами населеного пункту с. Кобло» з врахуванням пропозиції та зауваженнь у випадку їх надходження до завершення процедури обговорення.

4. Інформацію про прийняте рішення та відеозапис слухань розмістити на офіційному сайті Старосамбірської міської ради.

 

Головуючий громадських слухань   /підпис/  Мартич М. І.

Секретар                                         /підпис/ Леус Ю.О.