Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

19.06.2024 13:31

Привітали поважних мешканців громади

6672b454377b4__Mochulska-Iryna-Hryhorivna-1024x766.jpg

Марія Сольчаник, Володимир Дурич та Ірина Мочульська: червневі довгожителі Старосамбірської громади.

Яскравим трояндовим цвітом та ніжним квітковим ароматом повниться поважне життя довгожителів Старосамбірської громади, які у червні відзначили ювілейні дати. Цього місяця Старий Самбір, Торчиновичі та Страшевичі були удостоєні вітати  сивочолих, усміхнених, щирих та добродушних ювілярів.

5 червня особливо урочисто було в домівці Марії Сольчаник зі Старого Самбора. Адже пані Марія, берегиня родини, відзначала 90-ліття. Марію Іванівну добре знають у місті. Щира та привітна, лагідна та розуміюча. У здоров’ї та доброму гуморі Господь зволив їй святкувати поважну дату та зарахував до почесного числа довгожителів.

Пані Марія народилася в Бориславі. У багатодітній сім’ї. Коли дівчинці було всього два роки – померла її мама, майже через два роки – помер батько. Марічку взяла на виховання тітка. І хоч, після закінчення медичного училища її скерували до Старого Самбора на роботу, однак все ж на постійне проживання у наше місто Марію привело кохання. Відразу, коли приїхала до Старого Самбора, з перших днів своєї праці почала відвідувати танцювальний та вокальний гуртки, відтак була учасницею хору “Дністер” міського будинку культури, який згодом став народною хоровою капелою. Була солісткою деяких пісень. На репетиції хору «Дністер» дівчина й познайомилася зі старосамбірянином Василем Сольчаником. Одразу зрозуміли, що любитимуть один одного, поки б’ється серце в грудях. Сьогодні, жінка дуже шкодує, що її Василь зовсім трохи не дожив до 90-ліття.

9 червня радісно було в домівці Дуричів у Торчиновичах. Володимиру Теодоровичу цього дня виповнилося 90 років. Попри поважний вік, пан Володимир по-праву – справжнійсінький господар дому. В непоганому здоров’ї та при світлому розумі радіє своїй родині та вдячний Богу за цінний дар довголіття.

Людське життя – скарбниця різних подій, які кожен назбирує упродовж років. Скарбниця Ірини Мочульської зі Страшевич наповнена мудрістю, любов’ю, добром та життєлюбністю. 11 червня ця чудова жінка приймала вітання 95-річчям.

Зразково, що Старосамбірська громада шанує своїх довгожителів. Відтак, уже не перший рік тут діє спеціальна програма. У червні, як і в інші місяці, ювіляри радо приймали й гостей із міської ради, слухали вітання та дякували за жест уваги й цінний подарунок. Нагадаємо, згідно затвердженої програми, ювілярам дарують сертифікати на суму 3 000 гривень. І, звісно, квіти та солодощі.

«Люди, які прожили довге та плідне життя мають особливу цінність для нас. Ми прагнемо висловити їм свою вдячність, шану та повагу. Ці люди надихають нас долати труднощі на шляху, вірити в свої сили. Відвідини наших сивочолих мешканців – це згуртованість та дружність. Радію, коли є можливість завітати до наших земляків, поспілкуватися, послухати їхні історії, розповіді, настанови. Це дуже цінно. Важливо, у складні темні часи зуміти зберегти людяність та бути поруч зі своїми людьми», – каже голова територіальної громади Ігор Трухим.

  Кузьмин Марія 

04a31d29-fda1-4fbc-865a-5fe614a1a8fb-768x1024.jpg