Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

02.07.2024 10:53

Оголошено громадські слухання щодо обговорення Проекту Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради до 2030 року

6683b2dbee258__700x371-64a57121b378c.webp

Старосамбірська міська рада оголошує громадські слухання щодо обговорення Проекту Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради до 2030 року.

Муніципальний енергетичний план - вид місцевого енергетичного плану, що спрямований на сталий енергетичний розвиток території територіальної громади, охоплює об’єкти (системи), які розташовані на території територіальної громади, та затверджується відповідною територіальною громадою.

Відповідно до Статті 6. Закону України «Про енергетичну ефективність» органи місцевого самоврядування розробляють місцеві енергетичні плани. Рішення про затвердження місцевого енергетичного плану приймається місцевою радою.

Наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 21 грудня 2023 року №1163 «Про затвердження Методики розроблення місцевих енергетичних планів» затверджено Методику розроблення місцевих енергетичних планів.

У 2023 році Старосамбірська міська рада була відібрана до участі у проєкті «Мережа з обміну досвіду «Розробка муніципального енергетичного плану»» Програми «U-LEAD з Європою». В рамках участі у зазначеному проєкті, за підтримки експертів Програми «U-LEAD з Європою» міською радою було розроблено проект Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради на період до 2030 року, як вимагає ст. 6 Закону України «Про енергетичну ефективність», у відповідності до Методики розроблення місцевих енергетичних планів, яка на той момент проходила процедуру розгляду та затвердження.

Після затвердження Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України Методики наказом від 21.12.2023 року №1163 «Про затвердження Методики розроблення місцевих енергетичних планів», її реєстрації та оприлюднення у березні 2024 року, було здійснено приведення показників споживання енергії та комунальних послуг до єдиної енергетичної одиниці МВт·год із застосуванням затверджених перевідних коефіцієнтів, вже розробленого проекту Муніципального енергетичного плану.

Запрошуємо до обговорення проекту керівників закладів, установ, організацій, а також мешканців громади, які проживають на території Старосамбірської міської ради.

Пропозиції та зауваження просимо подавати в письмовому вигляді в Старосамбірську міську раду, каб. 307 або на електронну пошту sts.m.rada@ukr.net.

Для зручності підготовки та опрацювання пропозицій пропонуємо наступну форму подання пропозицій (Додається).

Пропозиції до проекту Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради до 2030 року подаються з моменту виходу цього повідомлення. Термін завершення прийому пропозицій – 04.08.2024 року.

Громадські слухання будуть проводитись 08 серпня 2024 року о 15.00 в приміщенні адмінбудинку Старосамбірської міської ради, перший поверх, зал засідань за адресою: 82001, м. Старий Самбір, вул. Л. Галицького, 40.

У випадку оголошення сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» громадські слухання розпочнуться після оголошення сигналу «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ».

Процедура проведення громадських слухань проводиться у відповідності до Положення про громадські слухання в Старосамбірській міській територіальній громаді, затвердженого Рішенням сесії Старосамбірської міської ради від 09 квітня 2024 року №1951 «Про затвердження Положення про громадські слухання в Старосамбірській міській територіальній громаді.


Додатки:

Проект Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради до 2030 року

Пропонована форма пропозицій до проекту Муніципального енергетичного плану Старосамбірської міської ради до 2030 року.

№ з/п

Назва об’єкту, на якому пропонуються заходи з реалізації проєкту

Кількісні показники (обсяги) реалізації проекту в натуральному виразі

Прогнозована сума коштів необхідна для реалізації заходів, тис. грн.

Очікуваний обсяг економії енергії завдяки реалізації заходів, МВт год/рік; %