Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

06.08.2024 08:13

Соціальна підтримка – галузь, яка необхідна завжди

709a3615-bf12-4496-a1c9-65f1a4f13f0a.jpg

Як працює Центр надання соціальних послуг Старосамбірської міської ради у час війни. 

Завжди є ті, кому потрібна допомога, супровід й відчуття незалишеності. Війна внесла свої корективи, адже збільшилось число вразливих категорій громадян, емоційне здоров’я теж часто потребує підтримки. 

Ще до повномасштабної війни Центр працював із різними організаціями з метою надання якісних соціальних послуг. Після повномасштабного вторгнення, їх кількість збільшилась. Дуже гарною та стабільною є робота з Червоним Хрестом та благодійним фондом “Рокада”, а також з організаціями “Карітас”“Право на захист” та “Help Age”.
Зараз у громаді реалізується яскравий проєкт спільно з ГО “Істок”. Він фінансується міжнародним фондом “Save the children, які разом творять простір дружній до дитини.

Мальтійська служба – давній партнер Старосамбірського центру. Допомагали спершу із закупівлею подарунків до свят. Потім – забезпечували харчуванням внутрішньо переміщених осіб. А зараз працюють у напрямку підтримки дітей: розвиваючі ігри для менших, для підлітків – зустрічі на теми залежностей та зловживання, як відстояти свою думку, самодопомога в час війни. І теж відповідна робота йде з дорослими. Це проєкт на тривалий час, зустрічі проводитимуться, попередньо, до кінця цього року.
Організація «Три ангели” – юридична, психологічна, соціальна підтримка. Проводяться зустрічі із вразливими категоріями людей. Спеціалісти записують дані, супроводжують та підтримують. Вони допомагають адресно. Акцент ставлять на дітях та людях з інвалідністю. Але й іншим допомагають.
“Жіночі перспективи” – це допомога у плані проблеми насильства в сім’ї.

У Центрі надання соціальних послуг запроваджують напрямки роботи з військовослужбовцями. Адже це теж категорія людей, якій ми зобовʼязані допомагати, які потребують наших послуг, підтримки та уваги. Ми уже працюємо в цьому напрямку. Є організації, які готові їм у цьому допомогти. Спілкуємось та випрацьовуємо механізми співпраці.

Якщо внутрішньо переміщені чи місцеві люди, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, мають побажання щодо тем, які їх цікавлять, можна звертатися до Центру надання соціальних послуг Старосамбірської міської ради: вул. Л. Галицького, 40 (4 поверх), можна й телефонувати за номером: 0964068332. 

Фахівець Центру Ліляна Лігуцька.