Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

30.08.2024 15:44

Старосамбірська громада долучилася до проекту соціальної послуги з формування життєстійкості

430c5290-d75c-49dd-b46b-03c622e03920.jpeg

За сприяння голови Старосамбірської міської ради, Трухима Ігоря Станіславовича, за підтримки ГО «За щасливе соціальне майбутнє» («Help for Ukrainе»), наша громада пройшла конкурсний відбір у експериментальному проекті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (постанова КМУ №1049 від 03.10. 2023 р.), який спрямований на підтримку та зміцнення психічного здоров'я українців в умовах війни і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської, який реалізовує Міністерство соціальної політики.

Основна мета – зниження загального рівня стресу і тривожності, формування навичок першої психологічної допомоги, навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації.

Нова психосоціальна послуга передбачає комплексний підхід. Так, насамперед здійснюватиметься оцінка потреб людини. Після цього її інформуватимуть про доступні послуги для вирішення існуючих проблем особи чи сім’ї.

На території громади послугу надаватимуть відповідні спеціалісти, у співпраці із соціальними службами, структурними підрозділами органів місцевого самоврядування, установами громади, громадськими організаціями та благодійними фондами, які є постійними партнерами нашої громади (психосоціальна підтримка та натуральна допомога вразливим верствам населення).  

Послуга життєстійкості надаватиметься за адресою: м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, 114, тел..0680112404 або 0964068332. Також заплановано виїзди по населених пунктах громади, про що інформування відбуватиметься додатково у ЗМІ.