Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

20.09.2024 10:02

У школах Старосамбірської громади стартує проєкт з медіаграмотності

3e77e09b-c40c-4259-8d69-2931a61b4369.jpg

У Старосамбірській  громаді стартує проєкт “Медіаграмотний педагог – медіаграмотні учні”.

Ця ініціатива стала можливою завдяки перемозі нашого медіа у конкурсі мініпроєктів «МедіаОрієнтир для освітян територіальних громад» від Академії Української Преси. Організатори  ставили за мету підвищити  рівень медіаграмотності серед вчителів сільських шкіл, бо це дозволить їм не лише захистити себе від дезінформації та маніпуляцій, але й передати ці навички своїм учням.

Авторитетне журі, до якого увійшли:  Таїса Євтушенко, головна спеціалістка відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин, Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України, відповідальна за упровадження медіаосвіти у загальну середню освіту;  Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм Академії Української Преси; Гала Скляревська, головна редакторка «Детектор Медіа»;  Сергій Штурхецький, журналіст, голова Незалежної Медіа-Профспілки України, відібрали цю проєктну заявку до числа десяти переможців.

Проєкт передбачає проведення серії тренінгів з медіаграмотності для педагогів з сільських шкіл. Під час тренінгів освітяни навчаться визначати фейки, розпізнавати маніпуляції в медіа та критично оцінювати інформацію. Важливою складовою проєкту є формування навичок критичного мислення та створення спільноти медіаграмотних педагогів, які надалі зможуть інтегрувати ці знання у свою педагогічну діяльність.