Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

25.07.2023 14:11

У Торгановичах провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ

64bfaf76d9301__4-8-1536x1152.jpg

18 тисяч 500 гривень – таку суму зібрали під час концерту на підтримку ЗСУ в селі Торгановичі Торчиновицького старостинського округу. Благодійну творчу місію виконали колективи Центру культури і дозвілля відділу культури молоді, спорту та туризму Старосамбірської міської ради.

У неділю, 23 липня, до Торгановицької гімназії сходилися місцеві люди: як дорослі, так і діти. Мета – це і змістовне дозвілля, і основне – підтримка воїнів, завдяки яким маємо відносно спокійне літо у тиловій, Старосамбірській громаді, - про це розповідає Марія Кузьмин редакторка газети  "Голос Прикарпаття".

До події організатори готувалися заздалегідь. Окрім пісенних номерів творчих колективів та виконавців громади, учні місцевого навчального закладу подарували присутнім танцювальну композицію «Незламні».

Працівники ж Старосамбірської публічної бібліотеки, а також бібліотек-філій Торганович і Торчинович влаштували благодійний ярмарок, на якому продавали власноруч виготовлені вироби – прикраси, сувеніри –  з бісеру, фоамірану.

«Змістовні українські пісні, дружня атмосфера, спілкування з односельчанами – це, безсумнівно, переваги для літньої неділі в селі. Це і є  наша професійна справа. А ще культура під час війни стає своєрідним фронтом. Ми продовжили у Торгановичах серії благодійних концертів у населених пунктах громади. В неділю, 30 липня, плануємо провести  черговий концерт. Наразі вирішуємо чи це буде село Созань чи Страшевичі. Запитів від земляків з фронту є багато. Тому наближаємо перемогу разом!», – каже керівник відділу культури, молоді, спорту та туризму Старосамбірської міської ради.

3-10-1536x1152-[Старосамбірська-міська-рада].jpg 7-2-1536x1152-[Старосамбірська-міська-рада].jpg