Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

08.09.2023 11:40

Чемпіони Європи та України: топ-5 спортивних досягнень Старосамбірської громади

64fed3526746a__1-7.jpg

«Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки в світі не можуть замінити фізичні вправи», – таку цитату сказав хтось з великих. Справді, спорт – це і здоров’я, і мода, і природне бажання стати кращим. Сьогодні говоримо про спорт, бо щорічно у другу суботу вересня Україна відзначає День фізкультури і спорту. У 2023 році ця дата випадає на 9 вересня. У це свято вітають як професійних спортсменів і тренерів, так і всіх любителів активного життя.

Сайт Голос Прикарпаття зібрав для вас топ-5 гучних перемог людей зі Старосамбірської громади у 2023 році, в яких наші спортсмени заявили про себе не лише на всю Україну, але й Європу.

У березні в  Кам’янці-Подільському на Хмельниччині  відбувався чемпіонат України з класичного жиму лежачи. Роман Курчицький  та Станіслав Яременко стали чемпіонами України!

Роман Курчицький з Великосілля. Йому 20 років. З відзнакою закінчив залізничне училище і тепер навчається у Національному університеті Львівська політехніка. Майбутня професія пов’язана зі залізничним транспортом – інженер, ревізор з безпеки руху, судовий експерт при розслідуванні залізнично-транспортних подій, керівник випробувального центру.

У квітні в Львові Софія Абразумова стала чемпіонкою України з класичного пауерліфтингу. Дівчина зі Стрільбич, вона – четвертокурсниця Львівського лісотехнічного університету, здобуває фах еколога.

У червні ми мали срібного призера чемпіонату Європи з армреслінгу Мирона Мигу зі Старого Самбора.  Йому 21 рік. Закінчив Старосамбірську школу № 2. Займався у дитячо-юнацькій спортивній школі боксом із тренером Іваном Мальцем. Уже після школи в Інстаграмі якось побачив оголошення про змагання з армреслінгу в Хусті. Зголосився. Поїхав. Переміг! Там його помітили і почали запрошувати на інші змагання. Практично в усіх мав призові місця. Тепер Мирон вдячний друзям, тренерам та керівникам обласної команди, що з ними рухається впевнено до професійного спорту. Золото-срібло, срібло-золото, права, ліва рука. Боїмося щось опустити з його яскравого і активного життя, але точно знаємо, що виступав і на чемпіонаті Європи та світу. У 2023 році його переможні виступи були на чемпіонаті України у м. Львів, Чемпіонаті Європи м. Кишинів Молдова, Чемпіонаті м. Львова на підтримку ЗСУ. Цілеспрямований, вправний та сильний хлопець каже, що спорт для нього в пріоритеті, бо розвиває самодисципліну, формує силу духу і характер…

У серпні Станіслав Яременко переміг у чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи, який на початку серпня проходив у Франції. До цього юнак своє спортивне портфоліо наповнив із двох десятків золотих медалей та почесним спортивним званням – Чемпіон України. Юний спортсмен є вихованцем Старосамбірської дитячо-юнацької спортивної школи і займається з ним тренер Тарас Фем’як. Хлопець живе у селі Потік Великосільського старостинського окргугу. Виховується в багатодітній родині, де є 5 дітей. Навчається в 11 класі Старосамбірської школи № 1 ім. Героя України Богдана Сольчаника.

“Радіємо вагомим спортивним досягненням молоді нашої громади. З місцевого бюджету виділяємо мотиваційну фінансову винагороду, яку передбачили у рамках програми підтримки обдарованої молоді. Для того, щоб відправляти на чемпіонати долучаються соціально-відповідальні підприємці. Разом тішимося. Бо це честь для всієї України, Європи  і велика гордість для нашої Старосамбірської громади. Дякую і нашим  чемпіонам, і усім любителям спорту, хто великими чи малими перемогами чи навіть просто спортивними заняттями проводить змістовно час. Вітаю усіх прихильників і професіоналів спорту нашої громади, ветеранів та вболівальників з їхнім днем. Приємно,  що популярність масового фізкультурного руху серед жителів Старосамбірської  громади, особливо молоді,  зростає. Україні потрібна сильна і здорова молодь», – каже голова територіальної громади Ігор Трухим.

Тож, зі святом – з Днем фізичної культури та спорту, святом здоров’я, молодості, мужності та величі духу!

7.jpg holovna.jpg r.jpg