Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

03.10.2023 16:11

У Старосамбірську громаду прибув ще один новий школярик

651c14750f705__shkolyaryky-3-zhovtnya-2023-8.webp

У Старосамбірську міську територіальну громаду прибув ще один новий шкільний автобус.

Це вклад у наше майбутнє – наступні покоління, які будуть розвивати та розбудовувати нашу державу. Поки наші захисники і захисниці здобувають головну перемогу для України на передовій, за шкільними партами закладаємо фундамент для майбутніх перемог.   Це стало можливим завдяки ініціативі та підтримці керівництва Львівської обласної військової адміністрації та дольовій фінансовій участі Старосамбірської міської ради.

Новий транспорт замінить ті «школярики», які передали на потреби Збройних Сил, а також ті, у яких завершується термін експлуатації. «Школярики» виготовили на Черкаському автобусному заводі. Кожен автобус розрахований на 30 пасажирів. Їх закупили коштом співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад.

«Наша область віддала чи не найбільшу кількість «школяриків» на потреби Збройних Сил України. До прикладу, є громади, такі як Дрогобицька, яка віддала з пів десятка автобусів і це справді відчутно для громади.  Відповідно завдяки закупівлі у співфінансуванні нових, всі ці «школярики» повернуті громадам. Для обласних закладів купували транспорт виключно за державний чи обласний бюджет. До прикладу, ліцей Антонича, який перший проініціював таку необхідність сьогодні отримав  «школярик». Це – заклад, який розвивається і дбає за дітей. Відтак, йдемо вперед, вкладаємо кошти в дітей, їх освіту, в майбутнє», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

shkolyaryky-3-zhovtnya-2023-19.webp зображення_viber_2023-10-03_09-48-26-561.jpg зображення_viber_2023-10-03_09-48-26-650.jpg