Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

20/12/2022

Рішення сесії від 15.12.2022 № 1204 «Про підтримку звернення депутатів Старосамбірської міської ради»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 15 грудня 2022р.                  м. Старий Самбір                    № 1204

Про підтримку звернення депутатів Старосамбірської міської ради

     Керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 28 Регламенту Старосамбірської міської ради, беручи до уваги пропозицію депутата Володимира Цегенька, Старосамбірська міська рада

            ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення депутатів Старосамбірської міської ради щодо представлення до державної нагороди України солдата Василя Петровича Пелиша (посмертно) (додається).

2. Секретареві міської ради І.Жуку забезпечити направлення даного рішення до командира військової частини А4010.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (голова комісії – депутат А.Борецький).

 

            Міський голова                                          Ігор ТРУХИМ


Додаток

до рішення 20-ї сесії 8 скликання

Старосамбірської міської ради 

від 15 грудня 2022 року №1204

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Старосамбірської міської ради

18 вересня 2022 року від отриманого важкого поранення в госпіталі Дніпра помер такелажник автомобільного відділення підвозу боєприпасів взводу матеріального забезпечення 2-го штурмового батальйону військової частини А4010, наш земляк Пелиш Василь Петрович.

Все своє коротке життя Василь Петрович боровся за Україну. В цій боротьбі не скорився, не зламався, навіть зазнавши катувань та знущань. Втрата руки не стала перепоною для волонтерства, а згодом і для служби в Збройних Силах України.

Активна життєва позиція та твердість переконань, жертовність та готовність до служіння Україні завжди були основним стержнем Василя, сформували його характер.

Таким знали його ми, таким знала його Україна, таким знав його світ. В 2016 році на запрошення відвідав січневу сесію ПАРЄ, де доніс Європі правду про жорстоке поводження з полоненими.

Ми, депутати Старосамбірської міської ради, звертаємось до Вас з пропозицією та проханням представити незламного героя солдата Василя Петровича Пелиша до державної нагороди України (посмертно).

 

Секретар міської ради                                                     Ігор ЖУК

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення