Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

10/07/2023

Рішення сесії від 06.07.2023 № 1451 «Про затвердження Програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24 сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 06 липня 2023р.                     м. Старий Самбір                          № 1451

 

Про затвердження Програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік

 

Керуючись ст. 26 «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексом цивільного захисту України, постановою Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 488-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій» враховуючи висновки комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Старосамбірська міська рада:

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити «Програму технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік» відповідно до додатку до цього рішення.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва ( Лазірко Р.Т. ).

 

                   

 

 

                    Міський голова                                               Ігор ТРУХИМ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 24 сесії 8 скликання

Старосамбірської міської ради

від 06 липня 2023р. №1451

 

Міський голова                 Ігор ТРУХИМ

ПРОГРАМА ТЕХНІЧНОГО І ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, УДОСКОНАЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПОВІЩЕННЯ І ЗВ’ЯЗКУ

СТАРОСАМБІРСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023 РІК

2023 р.

 

ЗМІСТ

 

1. Паспорт Програми.

2. Загальна характеристика Програми

3. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма.

4. Визначення мети Програми.

5. Визначення відповідальних виконавців Програми.

6. Ресурсне забезпечення Програми.

7. Перелік завдань і заходів Програми, напрямів використання бюджетних коштів та результативних показників.

8. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання завдань, заходів.

9. Координація та контроль за ходом виконання Програми.

 

1. ПАСПОРТ

Програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік

1. Назва: Програма технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік.

2. Нормативні документи про необхідність розроблення Програми: Кодекс цивільного захисту України, постанова Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту», розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 488-р Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій.

3. Замовник Програми: Виконавчий комітет Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.

4. Розробник Програми: Відділ містобудування, архітектури, комунальної власності та житлово-комунального господарства Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області .

5. Відповідальний за виконання Програми: Старосамбірська міська рада Самбірського району Львівської області.

6. Мета: Програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади є створення та обслуговування системи централізованого оповіщення, оснащення її сучасними програмно-технічними засобами з використанням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій оброблення, передачі та відображення інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, що забезпечить гарантоване і своєчасне доведення інформації до суб’єктів господарювання та населення.

8. Термін реалізації: 2023 рік.

9. Основні джерела фінансування заходів: обласний бюджет, бюджет Старосамбірської міської територіальної громади.

10. Загальні обсяги фінансування: 276,0 тис. грн.

- субвенція з обласного бюджету 156,0 тис. грн;

- місцевий бюджет Старосамбірської міської територіальної громади 120,0 тис. грн.

 

2. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОГРАМИ

Програма технічного і фінансового забезпечення, вдосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік (далі - Програма) розроблена відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.01.2014р. № 23-р«Про схвалення Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій».

 

3. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

Законодавством України визначено, що оповіщення та інформування є невід’ємною складовою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, забезпечення своєчасного оповіщення та інформування населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в межах Старосамбірської міської територіальної громади.

Аналіз ситуацій, які виникали упродовж останніх років на території громади, засвідчує зростання кількості небезпечних метеорологічних та гідрологічних явищ (сильні вітри, град, зливи, снігопади, обледеніння ліній електропередач, повені та паводки), які неодноразово спричиняли виникнення надзвичайних ситуацій місцевого та регіонального рівнів. Своєчасне оповіщення органів управління, сил цивільного захисту та населення в разі загрози або при виникненні надзвичайних ситуацій дозволяє істотно зменшити їх негативний вплив та скоротити час і ресурси, які витрачаються для ліквідації їх наслідків.

 

4. ВИЗНАЧЕННЯ МЕТИ ПРОГРАМИ.

Основною метою Програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Старосамбірської міської територіальної громади є реалізація державної політики, спрямованої на створення умов для забезпечення безпеки населення і територій, підвищення рівня їх захисту від впливу шкідливих природних, техногенних та екологічних факторів за рахунок підвищення ефективності функціонування системи оповіщення та інформування.

 

5. ВИЗНАЧЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ВИКОНАВЦІВ ПРОГРАМИ

Відповідальним виконавцем Програми визначено Старосамбірську міську раду Самбірського району Львівської області.

 

6. ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ І ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ, НАПРЯМІВ ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ТА РЕЗУЛЬТАТИВНИХ ПОКАЗНИКІВ

  1. Сполучення з місцевою системою оповіщення локальних та об’єктових систем оповіщення населення на потенційно-небезпечних об’єктах.
  2. Забезпечення виробничих, службових та адміністративних приміщень радіотрансляційними точками, теле-, та радіоприймачами для гарантованого прийому програм державного теле-, та радіомовлення.
  3. Коди програмної класифікації видатків та кредитування та коди економічної класифікації видатків, по яких проводиться виділення бюджетних асигнувань та обсяги фінансування визначені в бюджеті, можуть змінюватись під час бюджетного року на підставі рішень виконавчого комітету та рішень міської ради про внесення змін до бюджету Старосамбірської міської територіальної громади.

 

ОБГРУНТУВАННЯ ОБСЯГІВ I ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ

Фінансування напрямків діяльності та заходів визначених Програмою, проводиться за рахунок коштів бюджету громади, субвенції з обласного бюджету та інших джерел не заборонених законодавством.

Розмір субвенції з обласного бюджету визначається із врахуванням індексів фінансової спроможності місцевих бюджетів області відповідно до листа департаменту фінансів Львівської обласної військової адміністрації від 23.02.2023 №12vn-99/0/23, від 02.03.2023 №12vn-112/0/23)

 

ЗАГАЛЬНИЙ БЮДЖЕТ ПРОГРАМИ

№ з/п

Назви заходів, що здійснюватимуться за Програмою

Загальна вартість  (тис грн)

Джерела фінансування

Інші субвенції з місцевого (обласного) бюджету

Бюджет Старосамбірської міської територіальної громади

Інші джерела

1.

Розробка проектної документації МАСЦО (1 послуга)

16,0

-

16,0

 

2

Придбання та встановлення 1 комплекту кінцевого обладнання та сучасних гучномовних пристроїв для оповіщення населення (блок оповіщення універсальний БОУ-400, 1 комплект)

170,0

102,0

68,0

 

3

Придбання 3 комплектів гучномовного обладнання для старостинських округів (гучномовне обладнання, 3 комплекти)

90,0

54,0

36,0

 

 

РАЗОМ:

276,0

156,0

120

-

ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ

№ з/п

Джерела фінансування

Сума (тис. грн)

Частка у % від загального обсягу фінансування програми

1.

Фінансування витрат на придбання кінцевого обладнання та сучасних сигнально-гучномовних пристроїв за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету

156,0

60

2.

Фінансування витрат на придбання кінцевого обладнання та сучасних сигнально-гучномовних пристроїв з місцевого бюджету громади

104,0

40

3.

Фінансування витрат на розробку проектної документації МАСЦО з місцевого бюджету громади

16,0

100

4.

За рахунок коштів інших джерел

-

-

 

Загальний обсяг фінансування:

276,0

 

 

7. ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, ОБСЯГІВ ТА ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ, СТРОКИ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ, ЗАХОДІВ

Програма передбачає створення передумови для удосконалення та подальшого розвитку централізованої системи оповіщення шляхом фінансування заходів спрямованих на поетапне придбання, встановлення та обслуговування вуличних гучномовців, стаціонарного та мобільного обладнання гучномовного зв’язку, електросирен, робіт з переносу та відновлення несправних електросирен, придбання та встановлення на підприємствах телекомунікації сучасного цифрового устаткування та пристроїв для формування спеціальних повідомлень цивільного захисту, встановлення в адміністративних приміщеннях чергових та аварійних служб цивільного захисту приймачів теле-, та радіомовлення, сполучення з централізованою системою оповіщення локальних та об’єктових систем оповіщення населення на потенційно-небезпечних об’єктах району.

У результаті виконання Програми буде збережена та удосконалена місцева система централізованого оповіщення, що суттєво вплине на своєчасність оповіщення та доведення необхідних сигналів і повідомлень до населення відповідних територій району, підвищить рівень безпеки людини і навколишнього середовища.

Програма реалізується відповідно до основних заходів та обсягу коштів, які виділені на їх виконання. Програма уточнюється і корегується у процесі виконання в кінці кожного року з урахуванням змін загальної економічної ситуації, стану фінансування, результатів використання технологій у розвитку мережі зв’язку.

Виконання Програми передбачається здійснити протягом 2023 року.

8. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Система контролю за виконанням Програми визначається міською радою та покладається на відділ містобудування, архітектури, комунальної власності та житлово-комунального господарства Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області.