Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

10/07/2023

Рішення сесії від 06.07.2023 № 1452 «Про затвердження Програми розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24 сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 06 липня 2023 р.                              м. Старий Самбір                          1452   

Про затвердження Програми розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік

 

                         Розглянувши розроблену відділом культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Старосамбірської міської ради Програму розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік, відповідно до Бюджетного Кодексу, Закону  України «Про місцеве самоврядування в Україні», Старосамбірська міська рада

 

                ВИРІШИЛА:

 

                1. Затвердити Програму розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік (додається).

2. Контроль за виконанням покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).

 

 

Міський голова                                                    Ігор ТРУХИМ

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 24 сесії 8 скликання

Старосамбірської міської ради

від 06 липня 2023 року № 1452

 

Міський голова                                 Ігор ТРУХИМ

 

 

 

ПРОГРАМА

розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання  імені Кирила Осьмака  на 2023 рік .

Старий Самбір – 2023р.

1.Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

В Україні національно-патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку національної свідомості на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність), формування у громадян почуття патріотизму, поваги до Конституції і законів України, соціальної активності та відповідальності за доручені державні та громадські справи, готовності до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, сповідування європейських цінностей.

Основними складовими національно-патріотичного виховання є:

громадсько-патріотичне, військово-патріотичне та духовно-моральне виховання.

Формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості здійснюється на прикладах героїчної боротьби Українського народу за утвердження суверенітету власної держави, ідеалів свободи, соборності, успадкованих, зокрема, від княжої доби, українських козаків, Українських Січових Стрільців, армій Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, учасників антибільшовицьких селянських повстань, загонів Карпатської Січі, Української повстанської армії, українців-повстанців у сталінських концтаборах, учасників дисидентського руху. Також національно-патріотичне виховання має здійснюватися на прикладах мужності та героїзму учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013 – 2014 років, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції та операції об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, спротиву окупації та анексії Автономної Республіки Крим російською федерацією.

Необхідність затвердження Програми  розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік зумовлена необхідністю реалізації сучасної державної політики у сфері національно-патріотичного виховання, оздоровлення та відпочинку дітей.

 

2.Мета Програми

Головною метою виконання Програми є:

-  формування і утвердження української національної та громадянської ідентичності, оборонної  свідомості , громадянської стійкості на основі суспільно-державних (національних) цінностей України також зміцнення здоров’я дітей та молоді.

 

3.   Завдання  Програми

  Збільшення кількості дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади, охоплених різноманітними формами національно-патріотичного виховання та участі у спортивно- оздоровчих зборах.

Консолідації зусиль Відділу культури, молоді, спорту та туризму Старосамбірської міської ради та Центру національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік стосовно питань  організації національно-патріотичного виховання та спортивно- оздоровчих зборів.

Формування у дітей та молоді активної громадянської позиції на основі прав людини, духовних цінностей українського народу, національної самобутності, поваги до державних символів, державної мови, суспільно-державних(національних) цінностей України, розуміння їх важливості для становлення держави.

Формування у дітей та молоді сталих традицій та мотивації до занять фізичною культурою та спортом, як важливої складової повноцінного розвитку , їх здоров’я та національно-патріотичного виховання.

Участь у спортивно-оздоровчих зборах, спрямованих на національно- патріотичне виховання та здорового способу життя.

 

4. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування Програми у 2023 році здійснюється за рахунок коштів  бюджету Старосамбірської міської територіальної громади.

 

5.  Очікувані результати виконання Програми

У результаті виконання реалізації заходів Програми очікується збільшення кількості дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади, які будуть залучені до участі у заходах, направлених на національне-патріотичне виховання, а також зміцнення здоров’я дітей та молоді, які будуть проводитися у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака.

 

6. Основні заходи з реалізації напрямів Програми

№ п/п

Назва заходу

Терміни виконання

Виконавці

Джерела фінансування

1

Проведення національно-патріотичних заходів, спортивно-оздоровчих зборів

травень-жовтень

Центр національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака                         

Бюджет Старосамбірської міської територіальної громади - 120,0тис.грн.

 

Додаток 1

до Програми розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік

 

ПАСПОРТ

Програми розвитку національно-патріотичного виховання та проведення спортивно-оздоровчих зборів для дітей та молоді Старосамбірської територіальної громади у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака на 2023 рік

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Відділ культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Старосамбірської міської ради

 

2.

Дата, номер документа про затвердження Програми

 

                                                                 

________________________________

3.

Розробник Програми

Відділ культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Старосамбірської міської ради

 

4.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Старосамбірської міської ради

 

5.

Учасники Програми

Відділ культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Старосамбірської міської ради

 

6.

Термін реалізації Програми

2023 рік

 

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього

в тому чому числі:

- коштів місцевого бюджету

120,00 тис.грн.

 

 

 

120,00 тис.грн.