Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

28/02/2023

Рішення сесії від 21.02.2023 № 1250 «Про затвердження Програми проведення реабілітаційних заходів громадської організації навчально–реабілітаційного центру дітей з інвалідністю «Філомена» на 2023 рік»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 21 лютого 2023р.                    м. Старий Самбір                          № 1250

Про затвердження Програми проведення реабілітаційних заходів громадської організації навчально–реабілітаційного центру дітей з інвалідністю «Філомена» на 2023 рік

Розглянувши розроблену Програму  проведення реабілітаційних заходів громадської організації навчально – реабілітаційного центру дітей з інвалідністю «Філомена» на 2023 рік, відповідно до Бюджетного Кодексу,Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Старосамбірська міська рада

         ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму проведення реабілітаційних заходів громадської організації навчально – реабілітаційного центру дітей з інвалідністю «Філомена» на 2023 рік (додається).
  2. Контроль за виконанням покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії-депутат Р.Лазірко).

 

Міський голова                                                   Ігор ТРУХИМ

 


«ЗАТВЕРДЖЕНО»

рішенням 21 сесії 8 скликання Старосамбірської міської ради 

від 21 лютого 2023р. №1250

Міський голова   Ігор ТРУХИМ

 

ПРОГРАМА

проведення реабілітаційних заходів
громадської організації навчально – реабілітаційного
центру дітей з інвалідністю «Філомена» на 2023 рік

Старий Самбір – 2023

ВСТУП: Основним завданням громадської організації навчально – реабілітаційного центру дітей з інвалідністю « Філомена» є забезпечення захисту прав дітей з особливими освітніми потребами та дітей з інвалідністю, створення умов для всебічного розвитку, засвоєння дітьми з інвалідністю знань, умінь і навичок з метою підготовки їх до здобуття дошкільної з подальшим здобуттям дітьми базової та повної загальної середньої освіти. Здійснення співпраці з вітчизняними та закордонними реабілітаційними, освітніми, медичними установами та організаціями з питань реабілітації дітей з інвалідністю.

МЕТА: Основною метою громадської організації навчально – реабілітаційного центру дітей з інвалідністю « Філомена» є правозахисна діяльність, задоволення та захист законних соціальних, творчих, економічних наукових, культурних інтересів дітей з особливими освітніми потребами та дітей з інвалідністю; сприяння розв’язання проблем протидії посягання на права дітей та суспільства в цілому.

 

ЗАХОДИ
відповідно до функцій та завдань статутної діяльності громадської організації

№п/п

Заходи

Термін виконання

1.

Постійно проводити зустрічі з членами організації та разом з органами місцевого самоврядування виявляти потреби дітей з інвалідністю, залучати їх до реабілітаційних заходів, співпрацюючи з іншими громадськими організаціями, державними структурними та релігійними громадами району.

Постійно,

протягом року

2

Забезпечити необхідним набором дидактичних матеріалів та ігор для розвитку психологічних процесів; корекційним обладнанням; різним діагностичним та методичним матеріалом для роботи з дітьми із особливими освітніми потребами та дітьми з інвалідністю.

Постійно,

 протягом року

3

Участь у Міжнародних проектах регіональної співпраці, що до доступності та ефективності нових форм допомоги дітям із особливими освітніми потребами, дітям з інвалідністю та їх сім’ям.

Постійно,

протягом року

4

З метою культурно – психологічної реабілітації проводити творчо – мистецькі заходи для дітей з інвалідністю на базі внутрішньодержавних та міжнародних зв’язків відповідно до укладених договорів в рамках співпраці:

а) Зустріч ГО навчально-реабілітаційного центру дітей з інвалідністю ″Філомена″ з членами даної організації та сприяти усвідомленню батьками суті проблем своїх дітей з метою об’єднання їх у групи самодопомоги. Психологічна підтримка та правова допомога батькам дітей з інвалідністю;

б) святкування Великодня;

в) Міжнародний день захисту дітей;

г) свято святого Миколая.

Протягом року

5

З метою поглиблення соціальної адаптації в суспільство дітей з інвалідністю організувати оздоровчо-реабілітаційні відпочинки та культурно відпочинкові заходи для дітей з особливими освітніми потребами та дітей з інвалідністю ( поїздки до дельфінарію, зоопарку та на кінезотерапію, іпотерапію ).

 

 Протягом року

6

Забезпечення транспортними послугами

Протягом року

7

З метою співпраці з органами влади по питаннях впровадження Конвенції ООН про права дітей з інвалідністю проводити для їхніх батьків: засідання круглих столів, громадських слухань тощо.

Протягом року

8

Забезпечення фізичною реабілітацією (масажі, гідромасажі, вправи для ДЦП).

Протягом року

 

  1. Виконавчому комітету Старосамбірської міської ради проводити виплату коштів громадській організації навчально-реабілітаційного центру дітей з інвалідністю ″Філомена″ відповідно до бюджетних призначень на 2023 рік.
  2. Одержувачем коштів та виконавцем програми проведення реабілітаційних заходів для дітей інвалідів виступає ГО навчально- реабілітаційний центр дітей з інвалідністю ″Філомена″. Кошти на виконання заходів програми перераховуються згідно з кошторисом ГО ″Філомена″.

 

Кошторис надходження і використання коштів у 2023 році для проведення заходів відповідно до програми громадської організації навчально-реабілітаційного центру дітей з інвалідністю ″Філомена″

№ п/п

Назва заходу

тис.грн.

1.

Надходження- всього

120.000

2.

Видатки-всього

120.000

2.1

Оздоровчо-реабілітацій захід ( дельфінотерапія)

м.Трускавець

50.000

2.2.

Іпотерапія (лікування кіньми) - метод реабілітації для дітей з особливими потребами   м.Львів

25.000

2.3.

Забезпечення дітей фізичною реабілітацією (масажі, гідромасажі)  м.Трускавець

25.000

2.4.

Міжнародний день захисту дітей.

5.000

2.5.

Поїздка в аквапарк, зоопарк  м.Львів

7.000

2.6

Забезпечення транспортними послугами

8.000