Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

20/12/2022

Рішення сесії від 15.12.2022 № 1162 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та встановлення батьківської плати за перебування дітей у навчально-виховних комплексах, закладах дошкільної освіти»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  15 грудня 2022р                                м. Старий Самбір                          № 1162      

Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та встановлення батьківської плати за перебування дітей у навчально-виховних комплексах, закладах дошкільної освіти

            Відповідно до п.6 статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 3 статті 56 Закону України «Про освіту», пункту 7 статті 20 та статті 21 Закону України «Про повну загальну середню освіту», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» з метою організації раціонального харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та визначення плати для батьків за перебування дітей у навчально-виховних комплексах, закладах дошкільної освіти, Старосамбірська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Гуманітарному відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради забезпечити:

            - організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладах Старосамбірської міської ради в межах відповідних бюджетних призначень у 2023 році;

            - безкоштовне харчування учнів 1-4 класів у січні-грудні 2023 року;

            - безкоштовне харчування: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, дітей із сімей, які отримують допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»(на підставі довідок із управління праці і соціального захисту населення), дітей внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів (ЗУ від 16.01.2020 №474-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України  щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», який набрав чинності 25.05.2020), дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України» (ЗУ від 05.11.2020 №978 -ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», який набрав чинності 01.01.2021), діти учасників АТО та мобілізованих  та інших категорій, визначених законодавством та /або рішенням органу місцевого самоврядування.

2. Зменшити у 2023 році на 50 відсотків розмір плати за харчування дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти для батьків та осіб, що їх замінюють, у сім’ях яких на утриманні троє і більше дітей.

            3.Встановити вартість одноразового харчування на день для учнів у закладах загальної середньої освіти - 35,00 грн.

            4. Встановити вартість харчування на день для дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти – 61,00 грн., в ясельних групах  - 53,00 грн.

            5. Встановити, що батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти у розмірі, що становить 49,00 грн. у навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти,  та 41,00 грн. у ясельних групах.

            6. Контроль за виконанням даного рішення покласти постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Лазірко Р.Т.)

 

 

Міський голова                                                   Ігор ТРУХИМ