Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

20/12/2022

Рішення сесії від 15.12.2022 № 1174 «Про бюджет Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20-а сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 15 грудня 2022р.                                   м. Старий Самбір                          № 1174

Про бюджет Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік

13580000000 (Код бюджету)

   Відповідно до статей 75, 76, 77 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», відповідно статті 26, статей 59 та 61-64, 66 Закону України "Про місцеве самоврядування", постанови Кабінету Міністрів від 11 березня 2022 року № 252 (зі змінами) «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», а також враховуючи висновок постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва, Старосамбірська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2023 рік:

доходи місцевого бюджету у сумі 203954365 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 198917430 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 5036935 гривень згідно з додатком 1;

видатки місцевого бюджету у сумі 203954365 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету – 196517430 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету – 7436935 гривень;

профіцит загального фонду місцевого бюджету в сумі 2400000 гривень згідно з додатком 2;

дефіцит спеціального фонду місцевого бюджету в сумі 2400000 гривень;

оборотний залишок бюджетних коштів місцевого бюджету у розмірі 100 000,00 гривень, що становить 0,05 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд місцевого бюджету у розмірі 3000000 гривень, що становить 1,53 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3.

3. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4.

4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих програм згідно з додатком 5.

5. Відповідно до вимог статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України виступати у 2023 році в особі начальника фінансового відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради одержувачем:

- позик на покриття тимчасових касових розривів, що виникають за загальним фондом та бюджетом розвитку бюджету Старосамбірської міської територіальної громади, у фінансових установах на строк до трьох місяців у межах поточного бюджетного періоду;

- позик на покриття тимчасових касових розривів бюджету Старосамбірської міської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, у межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах, без нарахування відсотків за користування цими коштами, з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

6. Головним розпорядникам коштів бюджету територіальної громади забезпечити:

 1) в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; та проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;

2) у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

     7. Установити, що у 2023 році керівники бюджетних установ і організацій утримують чисельність працівників і здійснюють фактичні видатки на оплату праці в межах фонду заробітної плати, затвердженого для відповідних установ і організацій у кошторисах доходів і видатків або планах використання бюджетних коштів.

8. Керуючись частинами 7,8 статті 23 Бюджетного кодексу України у процесі виконання бюджету територіальної громади:

1) у разі необхідності здійснення перерозподілу бюджетних призначень в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) здійснюються виконавчим комітетом Старосамбірської міської ради, за погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва з наступним затвердженням на сесії міської ради;

2) у межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету фінансовий відділ виконавчого комітету Старосамбірської міської ради за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

9. Дозволити виконавчому комітету Старосамбірської міської ради здійснювати уточнення отриманих міжбюджетних трансфертів з державного бюджету та інших місцевих бюджетів з наступним затвердження на сесії міської ради за погодженням з постійною комісією міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва.

10. Надати право міському голові затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для головних розпорядників коштів.

11. Відповідно до статті 101 Бюджетного кодексу України делегувати міському голові повноваження в процесі виконання місцевого бюджету заключати договори щодо умов надання субвенції з бюджету Старосамбірської міської територіальної громади та отримання їх з інших місцевих бюджетів.

12. У разі внесення Міністерством фінансів України змін і доповнень до бюджетної класифікації в частині присвоєння окремим трансфертам, доходам і видаткам найменувань та кодів класифікації, фінансовому відділу виконавчого комітету Старосамбірської міської ради враховувати такі зміни під час складання та виконання розпису місцевого бюджету на 2023 рік.

13. Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.

14. Додатки 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

15. Старосамбірській міській раді забезпечити опублікування цього рішення  в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу .

16. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва (голова комісії – лепутат Р.Лазірко).

 

         Міський голова                                                      Ігор ТРУХИМ


Прикріплені файли: