Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

09.04.2024 16:44

Конкурс “Сила українського слова”

6615470c0f64a__2-1-1024x576.jpg

Старосамбірська громада стала осередком для проведення регіонального літературного конкурсу авторського патріотичного вірша “Сила українського слова”.

Ця подія об’єднала творчих людей, аби продемонструвати силу та красу українського слова, а також висловити свою любов до України та віру в її перемогу.

Конкурсантами стали жителі громади віком від 9 до 74 років. Тому журі голосуванням вирішили, що оцінювати роботи будуть у двох вікових категоріях 9 -14, 15 – 74 роки. Враховували такі критерії: актуальність, оригінальність, творчого задуму, емоційність та майстерність.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – Анна Половчак, 14 років, вірш «Молитва»

ІІ місце розділили – Марта Макар, 10 років, вірш «З стежинки на стежинку» та Софія Марадь, 13 років, вірші «Тату», «Воїну брату»

ІІІ місце – Надія Сигерич, 13 років, вірш «Лицар честі»

В номінації від 15 до 74 років переможцями обрано:

І місце – Ярослава Бачинська, 74 роки, вірші «Ти воскреснеш, моя Україно», «Герої Небесної Сотні»

ІІ місце розділили – Юліана Красник, 35 років, вірш «У чому сила нашого народу», Ігор Конишак, 69 років, вірш присвячений Богдану Сольчанику «Вічна йому пам’ять»

ІІІ місце – Юлія Кузів, 17 років,

Їх нагородять 14 квітня, коли проводитимуть в громаді ІІ регіональний фестиваль духовної пісні.

Конкурс “Сила українського слова” став чудовою можливістю для жителів Старосамбірської громади продемонструвати свої творчі здібності, висловити патріотичні почуття та єднання з Україною. Очікується, що конкурс стане щорічним і збиратиме все більше учасників.