Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

22/04/2024

Рішення сесії від 09.04.2024 № 1999 «Про запровадження дитячого бюджетування»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

31 сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  09 квітня 2024р.                                 м. Старий Самбір                          №1999

Про запровадження дитячого бюджетування

Керуючись ст. 26 «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та його виконавчим партнером Міжнародним фондом охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA, з метою запровадження більш якісного врахування та забезпечення потреб дітей, Старосамбірська міська рада:

ВИРІШИЛА:

  1. Запровадити дитяче бюджетування та врахування дитячого аспекту, включення відповідних характеристик до місцевих цільових та бюджетних програм.
  2. Для реалізації принципів дитячого бюджетування обрати Програму розвитку фізичної культури в закладах освіти Старосамбірської територіальної громади на 2024- 2026 роки.
  3. Відділу освіти виконавчого комітету Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області забезпечити ведення статистики та проведення дослідження потреб дітей з урахуванням віку, статі, соціальних та культурних факторів, що приймають участь у реалізації Програми розвитку фізичної культури в закладах освіти Старосамбірської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.
  4. Підготувати зміни до Програми розвитку фізичної культури в закладах освіти Старосамбірської територіальної громади на 2024-2026 роки з урахуванням кількості бенефіціарів та визначених потреб, а також при визначенні заходів, цільових показників місцевих цільових програм, а також паспортів бюджетних програм внести зміни у наступні показники:
    1. При визначенні показників продукту враховувати розподіл кількості дітей, що отримали послугу за статтю (хлопчиків та дівчат) та віковими категоріями 1-3 роки, 3-6 років, 6-10 років, 10-15 років, 15-17 років.
    2. Затрат, відповідно, обсяг видатків, на забезпечення потреб тієї чи іншої категорії, вказаної в п. 4.1.
    3. Ефективності: обсяг видатків на одну дитину відповідної категорії, вказаної в п. 4.1.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).

 

 

Міський голова                                                            Ігор ТРУХИМ