Старосамбірська міська територіальна громада

Львівська область, Самбірський район

22/04/2024

Рішення сесії від 09.04.2024 № 2000 «Про підтримку звернення депутатів Старосамбірської міської ради»

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

31 сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 09 квітня 2024р.                               м. Старий Самбір                          № 2000

Про підтримку звернення депутатів Старосамбірської міської ради

Керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 28 Регламенту Старосамбірської міської ради, Старосамбірська міська рада

            ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення депутатів Старосамбірської міської ради щодо відновлення функціонування територіального сервісного центру МВС №4648 (додається).

2. Секретареві міської ради І.Жуку забезпечити направлення даного рішення до Міністерства внутрішніх справ.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (голова комісії – депутат А.Борецький).

 

 

 

            Міський голова                                              Ігор ТРУХИМ

 


Додаток

до рішення 31 сесії 8 скликання Старосамбірської міської ради від 09 квітня 2024 року №2000

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Старосамбірської міської ради

 

            Ми, депутати Старосамбірської міської ради, стурбовані втратою можливості отримання мешканцями нашої громади якісних та оперативних послуг територіальним сервісним центром МВС №4648, який припинив свою діяльність в місті Старий Самбір.

                Відзначаємо, що бюджет Старосамбірської територіальної громади зазнав значних втрат в результаті такого рішення. В річному вимірі такі втрати сягають одного мільйона гривень, що є значною сумою для нашого бюджету, а враховуючи останні зміни до Бюджетного Кодексу, утворило значні фінансові труднощі.

            Та головною проблемою, яку створило закриття територіального сервісного центру МВС №4648, є створення значних труднощів для мешканців нашої та сусідніх громад в одержанні послуг, які надавалися вищезгаданим сервісним центром. Для одержання цих послуг мешканці змушені звертатись аж до сервісного центру МВС №4644 в місті Самбір, де звертаються також мешканці колишнього Турківського, Старосамбірського районів. Значно утрудненою, а іноді практично неможливою, є послуга дистанційного запису на сайті МВС за допомогою сервісу Е-запис. А одержання талона на здавання іспитів безпосередньо в сервісних центрах для мешканців віддалених населених пунктів громади є непереборною проблемою.

Звертаємо теж Вашу увагу на значне зростання потреби в отримання водійських посвідчень жінками нашої громади. Для цієї категорії наших мешканців, в зв’язку із перебуванням їхніх чоловіків та рідних у лавах ЗСУ, водіння автомобіля – це життєва необхідність. Саме вони замінюють своїх чоловіків, братів, батьків у сімейних підприємствах, несуть тягар забезпечення життєздатності їхніх бізнесів. А враховуючи наявність малолітніх дітей в їхніх сім’ях, такі дискримінаційні утруднення в одержанні послуг сервісних центрів є недопустимими.

Відзначаємо, що погіршення умов отримання послуг для мешканців нашої та інших громад через закриття сервісного центру МВС №4648 є невиправданим та необгрунтованим рішенням.

      Саме тому ми, депутати Старосамбірської міської ради, наполегливо просимо відновити функціонування  територіального сервісного центру МВС №4648.

 

 

 

            Секретар міської ради                                  Ігор ЖУК